Radosław Podlaski na 2. miejscu w Independent Flair League w Warszawie
Pierwsze rozgrywki Independent Flair League odbyły się w dniach 13-14 maja 2010 roku, w warszawskiej Międzynarodowej Szkole Barmanów i Sommelierów. Pierwszego dnia IFL miały miejsce zawody dla juniorów, zwane Free Pouring i Speed Flair. W konkurencji Free Pouring uczestnicy mieli za zadanie nalanie wylosowanych wcześniej miar: od 20ml do 100ml bez użycia miarki – czyli tak zwane „lanie z ręki”.
W konkurencji Speed Flair, barmani przygotowywali, w jak najszybszym czasie i przy zachowaniu standardów barmańskich, trzy drinki (Martini Grand Prix z wykorzystaniem Martini Rosso i Martini Extra Dry, Cuba Libre i Electric Lemonade). Musieli także w nietypowy sposób zaprezentować otwarcie piwa Carlsberg.
Do zawodów Free Pouring przystąpiło aż 83 barmanów. W Speed Flair wystartowało natomiast 8 zawodników.
Zwycięzcą konkurencji Free Pouring został Piotr Kos z Bielska-Białej. Natomiast bezkonkurencyjny w Speed Flair okazał się Karol Radłowski, reprezentujący Flair Academy.
Barmanom startującym w kategorii „Open” dedykowany został dzień drugi warszawskiej IFL. W porannych eliminacjach w konkurencji Working flair wystartowało 17 barmanów. Do wieczornego finału zakwalifikowało się 11 uczestników, którzy rywalizowali w połączonych konkurencjach Working/Exhibition. Tym razem do zadań zawodników należało przygotowanie w ciągu 6 minut czterech drinków (w tym m.in. Martini Monaco, Bacardi Mojito i kompozycję własną z obowiązkowym wykorzystaniem Martini i napoju Schweppes) oraz ciekawa prezentacja piwa Carlsberg.
Zwycięzcą IFL w Warszawie został Marcin Cebula, który automatycznie otrzymał awans do IFL Grand Final, zaplanowanego na grudzień. Drugie miejsce na podium zajął Radosław Podlaski, reprezentujący Flairtender. Na trzeciej pozycji – ex aequo uplasowali się: Marcin Chojara i Piotr Kos.